Meer over advocaten

Heeft u te maken met een juridisch geschil en u kan het niet alleen oplossen. Via echtscheiding-convenant.nl kunt offertes aanvragen voor juridische bijstand en zo uw geschil zo goed en wellicht zo goedkoop mogelijk aanvechten.

U vind voor zowel juridisch advies als juridische bijstand de juiste dienstverlneer. Bij rechtszaken bent u in sommige gevallen verplicht uzelf te laten bijstaan door een advocaat, en in sommige gevallen kunt u zelf of door gemachtigde verdediging laten voeren.

U bent verplicht een advocaat in te schakelen als u een oproep krijgt om voor een civiele procedure voor te komen bij de rechtbank, de Hoge raad of het Gerechtshof. Onder een civiele procedure wordt een rechtszaak verstaan waar twee partijen betrokken zijn. Dit kunnen zowel twee personen zijn, als bedrijven of stichtingen.

In alle andere gevallen is een advocaat niet verplicht, maar wel toegestaan. Bijvoorbeeld bij een scheiding, of wanneer u juridische hulp nodig hebt voor een overtreding die u begaan hebt. Ook voor het wijzigen van een bestemmingsplan, het aanvragen van een vergunning en andere overheidsprocedures, is het inschakelen van een advocaat niet verplicht.

Gekwalificeerde advocaten en juristen

In Nederland hebben alle advocaten een opleiding gevolgd. Zonder een geldige opleiding, is het simpelweg niet toegestaan om de naam advocaat te dragen. Hierdoor kunt u er van uit gaan dat een advocaat verstand van zaken heeft.

Daarnaast zijn alle advocaten in Nederland verplicht aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA). Deze Orde hanteert gedragsregels voor alle advocaten en draagt zorg voor de kwaliteit van de door de advocaten gevolgde opleidingen.

Op echtscheiding-convenant.nl vindt u zowel advocaten en-kantoren die aangesloten zijn bij de Orde van Advocaten en u dus kunnen evrteegnwoordigen in een rechtszaak, als ook juristen, die niet kunnen pleiten voor u in de rechtszaal, maar wel kunnen bijstaan met juridisch advies en begeleiding.

Geef dan ook duidelijk in uw omschrijving aan waarvoor u wenst een juridische specialist in te schakelen.

De kosten
Advocaten en juristen zijn vrij om hun uurtarief te bepalen. Daarom is het verstandig om de uurtarieven van verschillende advocaten te vergelijken, voordat u besluit met een advocaat in zee te gaan.

Tijdens het eerste gesprek met uw advocaat, kunt u financiële afspraken maken. De advocaat kan echter nooit vooraf precies aangeven hoeveel de uiteindelijke kosten zullen worden. Deze is namelijk grotendeels afhankelijk van onzekere factoren.
Als de kosten hoger worden zal de jurist dit wel tussentijds moeten aangeven. Uw juridisch adviseur kan ook voor u bekijken of u in aanmerking komt voor financiële steun van de overheid. In overleg met de specialist, kiest u een declaratiemethode die aan jullie beiden eisen voldoet

Vakgebieden
De wereld van het recht is een complex en intensief gebied , er zijn een groot aantal vakgebieden:

 • Banking & finance advocaten
 • Strafrechtadvocaten
 • Familie & echtscheiding advocaten
 • Immigratie advocaten
 • Letselschadeadvocaten
 • Eigendom & vervoer advocaten
 • Belasting advocaten
Advies
Wanneer u eenmaal besloten hebt om een juridisch specialist in Vergelijk advocaten in te schakelen, is het belangrijk dat u een specialist vindt waarvan zijn achtergrond, ervaring en specialisme aansluiten op uw wensen. Het gaat als eerste om de aard van de zaak: neem dan ook een jurist in de arm die gespecialiseerd is op het gebied van uw zaak.

Keuze gemaakt?
Als u een keuze hebt gemaakt vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere juridisch specialisten. Binnen enkele dagen ontvangt u al op maat gemaakte offertes in uw mailbox.

Vraag nu offertes aan bij gespecialiseerde juristen en advocaten.


Voordelen van echtscheiding-convenant.nl

Op echtscheiding-convenant.nl kun je gemakkelijk offertes aanvragen voor bijstand in juridische kwesties en juridische adviezen bij uw proces.

 • Bespaar tijd en geld.
 • 100% gratis en vrijblijvend.
 • Vergelijken in een paar simpele stappen.
 • Offertes direct op maat.
 • Ontvang de beste service!

In slechts 2 minuten offertes aanvragen bij meerdere advocaten kantoren! Makkelijker kan het haast niet. Bespaar nu dus flink op je kosten en vraag vrijblijvend offertes aan!

Vraag nu gratis offertes aan bij advocaten!

Ervaringen van andere bezoekers


« Dankzij jullie goede service heb ik veel tijd en geld bespaard. Echt een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een juridisch dienstverlener!»
A. Bartels, Lelystad

« Via echtscheiding-convenant.nl heb ik eindelijk een goede advocaat weten te vinden. Ik kon heel makkelijk meerdere specialisten vergelijken en een goede keuze maken.»
S. Hagen, Arnhem

« Het ging inderdaad heel erg snel, voordat ik het wist had ik 5 offertes ontvangen van verschillende advocaten. Het was allemaal inderdaad gratis!»
W. van Huijgen, Utrecht

« Via deze website heb ik een jurist gevonden die mij precies kon helpen waar ik het het hardst nodig had.»
R. Hoplerd, Tilburg